Softshelljackor - ett mjukt skal för tuffa aktiviteter

Outdoorkläder av softshell är på grund av sina fantastiska materialegenskaper numera helt nödvändiga inslag i bergs- och outdoorutrustningen. Det elastiska tyget lämpar sig för en mängd olika områden, vilket gör att softshelljackor och softshellbyxor har blivit riktiga favoritplagg - både i vardagen och i naturen. Orsakerna är många, för det robusta materialet förenar en mängd bra egenskaper. Softshelljackor, -byxor, -västar och -handskar blir som en andra hud, eftersom tyget är mjukt, relativt lätt och skyddar väl mot vind, väta och kyla. Oavsett om det gäller alpina höghöjdsturer eller vandring, klippklättring eller trailrunning - det finns knappast någon sport som inte använder sig av softshellmaterial.

Softshell - tyget som förverkligar outdoordrömmar

Softshell används för en mängd olika outdoortextilier och återfinns såväl i jackor, västar och byxor som i mössor och handskar. Tyget är beroende på plaggets användningsområde olika tjockt och kan på vissa modeller dessutom kompletteras med ett membran. Det finns till exempel softshelljackor med insydda membran som är särskilt effektiva mot vind och kyla, ett exempel är Gore Windstopper. Inte undra på att Windstopper-jackorna har blivit synonyma med shoftshelljackor.
Även vattentäta membran som NeoShell eller andra märkesmembran från olika tillverkare gör att softshelltyget tål både storm och regn. På så vis är softshelltyget perfekt för svala sommarkvällar, råkalla höstdagar och vintertemperaturer.

Softshell som andningsaktivt allvädersskydd

Alla softshelljackor skyddar kroppen väl mot kylande vind och håller ruskvädret stången. Tack vare de goda isoleringsegenskaperna håller softshelljackan den egna kroppsvärmen där den som bäst behövs under kyliga dagar. Inte heller vid ansträngande och svettiga bergs-, skid- eller vandringsturer förändras det, vilket beror på den utmärkta andningsförmågan i det högpresterande materialet. Softshelljackor har en extremt bra andningsförmåga som ser till att kroppen alltid är optimalt tempererad. Fukt från huden tas upp direkt och överskottsvärme transporteras snabbt bort. Överkroppen håller sig därmed behagligt torr och utövaren fryser mindre.
Det är bara när det gäller regnskydd som softshellmaterialet inte når upp till hardshelljackans förmåga.

Softshelljackor är flexibla och robusta inom alla användningsområden

Ett par av de största fördelarna med softshellmaterialet är materialets höga flexibilitet och tålighet. Vid en del aktiviteter märker man tydligt hardshelljackans begränsningar, medan softshelljackan bokstavligt talat alltid kan tänja sina gränser ytterligare några centimeter. Det stretchande vävsättet och inslaget av elastan ger tyg av softshell särskilt flexibla egenskaper. I synnerhet vid klättringar är elasticiteten en stor fördel, eftersom rörelsefriheten får hindras så lite som möjligt. På berget märker man också hur robust och slitstarkt materialet är. Inte ens vassa ytor och direktkontakt med branta klippor påverkar softshelljackan nämnvärt. Till och med extrema påfrestningar verkar påverka materialet ganska lite. Det gör softshelljackorna till perfekta ledsagare vid alla typer av bergsport.

€ 5 direkt
Till din nästa order
Nej, tack.