Varumärkesbutik för Mammut

För 150 år sedan startade allt med ett repslageri i Schweiz - idag räknas företaget Mammut till de mest betydande tillverkarna inom området sportklättrings-, alpin-, outdoor- och snösportsprodukter. Det finns väl knappast en enda klättrare eller alpinist som inte känner till logon med den svarta mammuten.

Sedan dess har det blivit ett världsomspännande företag av det lilla repslageriet, ett företag vars centrala huvudkontor visserligen ligger kvar i Seon i Schweiz, men Mammut Sportsgroup:s filialer och dess dotterbolag är vid det här laget spridda över hela världen.

Repspecialisten

Och även om det har förflutit 150 år sedan grundandet, är Mammut fram till idag en av de ledande tillverkarna inom området klätterrep. Schweizarna har självklart nytta av sin decennielånga erfarenhet av utveckling och tillverkning av klätterrep. På det sättet kan de höga säkerhetsstandarderna för halvrep, tvillingrep, statiska rep och enkelrep garanteras.

Outdoorkläder

Vid det här laget utgörs 50 % av Mammuts försäljning, på över 200 miljoner schweiziska franc, av kläder. Här omfattar sortimentet allt från enkla men funktionella vandrings- och trekkingkläder till områdena klättring, bouldering och skidturer och även högutvecklade kläder för användning i extrem, högalpin terräng.

Klätter- och outdoorutrustning

Inom området "hårdvaror" finns det knappast något som Mammut inte tillverkar. I deras sortiment ingår pannlampor, ryggsäckar, boulderingmattor, karbinhakar och hjälmar (för att nämna några). Genom samarbete med andra tillverkare, som t.ex. Ajungilak (sovsäckar) och Raichle (skor), skaffade man hem mångåriga erfarenheter och kunde på det sättet framgångsrikt bredda produktutbudet med fler kategorier.

Hållbarhet hos Mammut

Utöver höga kvalitetsstandarder, har Mammut satt upp även miljöskydd och mänskliga villkor för tillverkningen av produkterna på sin agenda. Alltså kräver Mammut t.ex. att deras leverantörer följer en "Code of Conduct", som omfattar en uppförandekod gällande arbetsvillkoren. Samtidigt så har schweizarna ingen tillverkning i så kallade högriskländer som Burma (Myanmar), Bangladesh eller Nordkorea. I tillverkningsländerna Kina och Vietnam, där den huvudsakliga tillverkningen sker, är två fast anställd från Mammut på plats för att övervaka arbetsvillkoren samt utvecklings- och tillverkningsprocessen.

Samtidigt engagerar sig Mammut mycket i miljöfrågor. Detta engagemang omfattar miljöskyddsfrågor på produktnivå, användning av "fair trade"-bomull och biologiskt framtagen bomull samt användning av återvunnet material och en sträng ursprungskontroll gällande bearbetat dun. Utöver detta, arbetar Mammut tätt tillsammans med företaget Bluesign Technologies AG.

Engagemang

Utöver sitt enorma produktutbud skaffar sig Mammut sedan en tid tillbaka uppmärksamhet även genom spektakulära marketingevenemang. Till dessa evenemang hör häpnadsväckande reklaminspelningar, European Outdoor Film Tour (E.O.F.T.), med vilka Mammut, sedan ett antal år tillbaka, turnerar i tyskspråkiga regioner och som fyller allt större hallar och biografsalonger, och naturligtvis Mammut "150 Peaks Project". Företagsjubileum. Inför detta fick 150 team, bestående av amatörer och proffs, möjligheten att bestiga ett berg som de själva valt. En logistisk mästarprestation som genererade en mängd spektakulära bilder och videor som dokumenterades på en egen webbplats. Bergfreunde deltog för övrigt också med ett eget team.

€ 5 direkt
Till din nästa order
Nej, tack.