Helt säkert rätt klättersele

Det blir allt populärare att klättra i hallar, på klippor eller med höghöjdsturer med flerrepslängder. Sedan urminnes tider utövar höga bergsväggar och orörda toppar en stor dragningskraft på människan. För att kunna bestiga dem krävs inte bara skicklighet och uthållighet, utan framför allt rätt utrustning. Hit hör inte bara hjälmar, ishackor och rep, utan även klätterselar. Klätterselen står nämligen för det stöd som krävs och är en viktigt del av den personliga skyddsutrustningen.

En klättersele är mer än bara en klättersele

Det finns klätterselar i alla möjliga former. Det finns rena sportklätterselar för hallar samt för alpina områden, klätterselar för kvinnor, barnklätterselar samt så kallade helkroppsselar som också har en bröstsele. Klätterselar för kvinnor och barn är när det gäller storlek och passform särskilt ergonomiskt anpassade. Även för yrkesklättrare finns särskilda klätterselar, t.ex. som ger arborister säkerhet vid trädbeskärning. Dessutom finns ultralätta selar som är specialgjorda för de höga krav som extremsportutövare har.

Enkel eller bekväm - klätterselar finns för alla behov

Klätterselar finns både i bekväma och i enkla varianter. De enklaste modellerna har oftast bara ben- och höftslingor, medan moderna sportklätterselar har mjuk vaddering och är enkla att justera. På så vis undviker man att selen skär in eller dras åt under belastning, och den kan dessutom enkelt anpassas för att bäras över tjocka överdragskläder. Många klätterselar erbjuder dessutom möjlighet att flytta fästningspunkten samt att anpassa benslingorna efter behov. Beroende på användningsområde uppfyller klätterselen också den viktiga uppgiften som utrustningsbälte. För bergsklättring erbjuder flera utrustningsöglor på sidorna tillräckligt med plats för quickdraws, karbinhakar, rep, klämkilar och annan utrustning.

€ 5 direkt
Till din nästa order
Nej, tack.