Varumärkesbutik för Black Diamond

Klätterutrustning för krävande bergsportare

Adam Ondra, Alex Honnold, Dave MacLeod, Ines Papert och många andra exceptionella idrottare, liksom generationer av bergssportare före dem, litar på utrustningen från Black Diamond. Sedan starten av firmans historia förstår sig Black Diamond på, som nästan ingen annan, att uppfylla bergsportarnas höga krav. Lyckligtvis erbjuder amerikanerna utrustning för nästan alla varianter av klättring.

Från klätterselar och karbinhakar till mobila säkringsanordningar, som klämkilar eller "friends", och vidare till stegklämmor och portaledge för bigwall-klättring; Black Diamond erbjuder klätterutrustning för alla slags krav.

Snö och is

För förflyttning på snö och is har amerikanerna ett och annat att erbjuda Framför är de kända och uppskattade för sina knivskarpa isskruvar, ergonomiska isredskap och listigt utformade stegjärn inom området isklättring.

Även inom området vinter- och skidturer har Black Diamond Equipment mycket att erbjuda. En av de mest kända innovationerna inom detta område, AvaLung-systemet, möjliggör för lavinoffer att hushålla optimalt med befintlig luft. Dessutom filtreras luft ut från snön via en ventil på AvaLung-systemet. Utandad CO2 leds bort från kroppen via en annan ventil. På det sättet låter sig friskluftstillförseln förlängas avsevärt.

Turer och bergsbestigning:

För bergsbestigning, vandring och turvandring kan Black Diamond hjälpa till med ytterligare utrustning. Trekkingstavar från Black Diamond Equipment är lätta och kan, tack vare en sinnrik låsmekanism, kortas ner till ett litet packmått.

För bekväm transport av utrustning, förplägnad och kläder står talrika ryggsäckar, för nästintill alla användningsområden, till förfogande. Genom användning och en skicklig mix av moderna material är dessa extra robusta och lätta. Tack vare listigt utformade bärsystem blir även bärande av större packningar över långa sträckor en barnlek.

Outdoorkläder för klättrare

Black Diamond sprider en äkta bergsportkänsla omkring sig. Knappast någon tillverkare erbjuder ett större sortiment av utrustning för sten och is. Inte att undra på alltså att klätterkläder av det märket är så omtyckt på marknaden. Självklart är munkjackor, klätterbyxor och T-shirts från den amerikanska tillverkaren kompromisslöst designade för både klättring och bouldering. En oslagbar kombination.

Stränga kvalitetskontroller hos Black Diamond

Medan returer av modern klätterutrustning inte är något ovanligt längre, hör man inte ett ljud från Black Diamond. Utrustningens kvalitet från den tillverkaren är i det närmaste legendarisk. Att detta inte är någon slump är självklart.

I företagsfilosofin är kvalitetstanken fast förankrad och därför görs allt för att sälja endast högkvalitativ klätterutrustning. För att detta ska ske utsätts alla delar av utrustningen för stränga tester enligt måttstocken 3 Sigma och kontrolleras avseende nominell hållfasthet. En certifiering enligt ISO 9001 är i princip obligatorisk och återspeglar strävan efter den mest högkvalitativa utrustningen.

Stöd för naturskyddsprojekt i bergen

Ständig förbättring vad avser nyttjande av resurser, ström och utsläpp är en hederssak. Dessutom är Black Diamond med och stödjer en mängd organisationer.

Bland dem räknas exempelvis European Outdoor Conservation Association, som befrämjar internationella naturskyddsprojekt, eller Respect the Mountains Organisation, som har gjort det till sin uppgift att befrämja hållbar bergturism och att stödja uppmärksamheten kring detta unika naturområde.

Black Diamond - för äkta bergsportare från äkta bergsportare!

€ 5 direkt
Till din nästa order
Nej, tack.