Outdoorkläder

Kläder

På tur med högkvalitativa outdoorkläder

"Det finns inget dåligt väder, bara felaktig klädsel!" Så eller en variant av denna mening har väl alla hört någon gång. Även om den är lite uttjatad kan man inte säga emot sanningshalten. För alla slags väder och för varje situation behöver man trots allt ha bra outdoorkläder. Vare sig för sport eller fritid, för liten eller stor, för klätterproffset eller nybörjaren; utbudet av högkvalitativa och robusta kläder är enormt.

Outdoorkläder för varje tillfälle

Begreppet outdoorkäder kan utvidgas att omfatta väldigt mycket: Från funktionskläder för bergsport till funktionsunderkläder och skidbyxor för pisten. Outdoorälskaren som lägger stor vikt vid funktionalitet och kvalitet erbjuds ett brett urval av outdoorkläder för sin hobby. Men, moderna outdoorkläder handlar inte på låg väg om endast ändamålsenlighet! Sedan länge övertygar tillverkarna av outdoorkläder med modernt snitt och snygg design och ser till att deras modeller inte behöver gömma sig när det gäller aktuella trender.

Men vad måste man tänka på när man ska ut den stora turen? Om det handlar om att täcka in det mesta med en uppsättning outdoorkläder, är "lökskalsprincipen" ett viktigt nyckelord. Det betyder i grund och botten inget annat än att flera klädlager av olika material och olika tjocklek kombineras med varandra för att optimera värmeisoleringen och fukttransporten. Det första lagret består oftast av funktionsunderkläder. Det andra lagret består av outdoorkläder såsom fleecejacka och fungerar som ett värmande skikt. Det tredje laget, bestående av en outdoorjacka och byxa, fungerar som skydd mot väder och vind. Ytterligare en fördel är också att man, genom att plocka av eller lägga till enskilda lager, kan anpassa sig efter aktuella väderförhållanden. På det sättet kan även ett plötsligt väderomslag inte fördärva turen och ta bort nöjet för en.

Vad måste outdoorkläder klara av?

Bra funktionskläder kan sticka ut framför allt genom att bearbetningen är av hög kvalitet och att de är tåliga. För tillverkning av outdoorkläder används de modernaste fibrerna så att materialet i kläderna kan klara av även de största av utmaningar. Utöver de självklara funktionerna som skydd mot vind eller väta, bör tyget kunna uppvisa även en hög andningsförmåga. Vid låga temperaturer bör outdoorkläder värma; när det är varmt eller vid stor kroppslig ansträngning bör de samtidigt även kyla genom optimal luftcirkulation. På det sättet hålls kroppens innertemperatur alltid på en konstant nivå. Dessutom bör outdoorkläder, utöver sin god funktionalitet, även ge komfort och tillräcklig rörelsefrihet. Många av de i outdoorkläder använda materialen ger dessutom skydd mot UV-strålning. Alltså finns det inga hinder för en outdoorupplevelse!

Vad finns det för typer av outdoorkläder?

Outdoorbyxor är, tack vare sin goda funktion, bärkomforten och tåligheten, idealiska för en tur i terrängen. Genom den speciella bearbetningen av byxorna och det extra tåliga materialet, är byxorna särskilt lämpade för outdooridrottarens behov. Vare sig det rör sig om trekkingbyxa, klätterbyxa, hard- eller softshellbyxa, alla outdooraktiviteter har sin outdoorbyxa.

Outdoorjackor skyddar mot regn, snö, vind och kyla utan att kroppen svettas. Det möjliggörs genom andningsaktiva membran och snabbtorkande fibrer. Utöver den redan nämnda fleecejackan finns det även soft- eller hardshelljackor, dubbeljackor och, för extremt låga temperaturer, dunjackor. Bland outdoorkläder ger outdoorjackorna optimalt väderskydd

Funktionsunderkläder spelar en stor roll för värmeregleringen. Genom idealisk fukttransport skyddas kroppen mot överhettning vid ansträngning. Vid låga temperaturer utgör funktionsunderkläderna ett extra värmande lager.

Det finns dock ett ännu större utbud av högkvalitativa outdoorkläder.Handskar, mössor, glaciärglasögon, västar och mycket mer - alltså ett verkligt brett urval. Vad kan man mer önska sig som outdoorvän?

Moderna outdoorkläder erbjuder det rätta för alla smaker och varje ändamål. Vare sig det gäller klättring i Frankiska Schweiz, för nybörjaren som precis börjar upptäcka naturen på egen hand eller helt enkelt som bekvämt fritidsmode: Outdoorkläder täcker in alla områden! Vare sig det gäller outdoorbyxor, outdoorjackor, outdoorkläder för dam, outdoorkläder för barn: Allt finns som outdoorhjärtat längtar efter!

€ 5 direkt
Till din nästa order
Nej, tack.