Med en bra regnjacka finns inget dåligt väder

En äkta bergsportare är ute i alla väder. Oavsett om solen steker, om det stormar, regnar eller snöar - med en regnjacka och en regnbyxa kan var och en bestämma sitt eget klimat. Nu för tiden finns det nämligen regnjackor som är långt mycket mer än bara en regnjacka. Moderna hardshelljackor erbjuder numera inte bara ett pålitligt skydd mot väta och kyla, utan skyddar även mot nedkylande vind och brant klippsten. Därför ingår nu regnjackan som en av de viktigaste beståndsdelarna vid varje perfekt utrustad skid- och vandringstur och är ett absolut måste vid bergsklättring eller vid expeditioner på hög höjd.

Regnjackor bidrar överallt till sportiga topprestationer

Regnjackor används vid alla sportaktiviteter i bergen. Beroende på användningsområde är regnjackan olika utformad. Det finns till exempel ultralätta och extremt andningsaktiva hardshelljackor för särskilt rörelseintensiva sporter som trailrunning eller skidturer. Regnjackor med flera lager är betydligt mer robusta och tåliga. De klarar även de tuffaste strapatserna vid krävande aktiviteter som klättring eller höghöjdsturer utan problem.

Vattentät och andningsaktiv - en regnjacka håller vad den lovar

Regnjackan är den funktionella länken mellan kroppen och omgivningen. Därför har nästan alla regnjackor numera så kallade membran som alltid ser till att du har ett angenämt klimat innanför jackan - oavsett väder. Membranet ser till att den vattenånga och överskottsvärme som uppstår vid kroppsaktivitet transporteras ut och att kyla och väta stannar kvar utanför. Hur vattentät resp. andningsaktiv en regnjacka är ser man på informationen om vattenpelare och RET-värde. Ju högre värde, desto tätare är hardshelljackan och desto bättre reglerar den klimatet innanför jackan. Och skulle regnjackan nå gränsen för vad den klarar av så finns diverse ventilationsmöjligheter.

Riktigt viktigt när det gäller hardshelljackor

En regnjacka måste alltid bilda en perfekt enhet med sin bärare. Detta innebär: Den får inte hindra rörelser eller prestationer och lämna sin bärare i sticket just i ett avgörande moment. Därför utvecklas regnjackor idag som är genomtänkta in i minsta detalj och klarar de högsta kraven hos mycket aktiva personer. Exempelvis är jackfickorna så placerade att viktiga redskap alltid kan nås och omedelbart finns till hands även om man har ryggsäck eller klättersele på sig. Även kapuschongen är generöst tilltagen och kan anpassas optimalt med hjälp av gummiband, så att även en hjälm har gott om plats och utan att sikten begränsas.

€ 5 direkt
Till din nästa order
Nej, tack.