Varumärkesbutik för Patagonia

Låt medarbetarna surfa

Yvon Chouinard, grundare av Patagonia, var och är genomgående en outdooridrottare. Utöver klättring och bergsbestigning, känner han sig hemma på surfbrädan på all världens vågbränningar. En livsinställning som skulle bli ett framgångsrikt sätt att leda företag.

Ännu idag märker man av denna känsla som ligger bakom märket Patagonia. Nästan inget annat märke står i så hög grad kontakten mellan människa och natur. Knappast något annat märke visar upp en sådan tydlig livsfilosofi och skapar på det sättet ett mervärde; något som många nöjda Patagonia-kunder runt om i världen förstår att uppskatta.

Patagonias kvalitetskrav

Vid tillverkning av funktionella outdoorkläder missar Patagonia inga vägar som kan leda till användning av återanvändbara material. Länge experimenterade Patagonia därför med egen utveckling och återvinningsprogram.

Den största framgången ser amerikanerna dock, precis som tidigare, i tillverkningen av högkvalitativa produkter. Kläder som år efter år används utan att uppvisa något nämnvärt slitage, sparar resurser och minskar höjden på sopberget. Av den anledningen satsar Patagonia idag åter på extra långlivade material som Pertex eller GORE-TEX-membran för att, i kombination med högkvalitativ bearbetning, tillverka de kvalitativt bästa produkter som tänkas kan.

Idrottare under Patagonias flagga

Galna expeditioner, högpresterande funktionskläder, bra prestandavärden och ha kul - vem skulle inte vilja resa professionellt för Patagonia. Inte att undra på alltså att många, topplassiga idrottare reser för den amerikanska firman. Bland dem namn som a-text--redan har skrivit historia som Steve House, Lynn Hill eller Tommy Caldwell men även tyska återväxttalanger som Alexander Megos.

En utbyte som kommer alla tillgodo. För idrottarnas unika krav och erfarenheter kan vidarebefordras direkt till utvecklings- och designavdelningarna hos Patagonia. På det sättet uppkommer produkter med hög praktisk relevans och kompromisslös funktion.

Funktionskläder för outdoorsporter och bergsporter

Det finns många varianter av bergsport och varje område har speciella krav på kläderna. I Patagonias sortiment finns måttsydda lösningar för praktiskt taget alla uttrycksformer inom bergsport:

  • Bergsbestigning: Höghöjdsturer, isklättring, expeditioner - tuffa villkor, temperaturväxlingar och extrema ansträngningar är bara några aspekter på dessa bergsportsdiscipliner. Bra kläder tar visserligen inte bort ansträngningen men gör denna mycket bekvämare. Bland allt från funktionsunderkläder, softshellkläder och hybridlösningar till GORE-TEX Pro Shell-hardshelljacka finns det som behövs för bergsbestigning.
  • Klättring & bouldering: Kläder för klättring och bouldering ska vara med på noterna vid varje rörelse och klara av både det ena och det andra. Patagonias klättermode såsom klätterbyxor eller munkjackor är exakt utformade för dessa krav och är dessutom, tack vare sina coola tryck och detaljer, allt annat än gammalmodiga.
  • Skidåkning & snowboard: Isolering mot kyla, god ventilation och skydd mot snö och fuktighet - kraven på skidkläder är många. Patagonia är känt för sina högkvalitativa isoleringsskikt i form av dunjackor och västar. Detta gäller även skidkläderna - värme, rörelsefrihet och tillförlitlighet; där stämmer allt!
  • Trailrunning och andra typer av bergsport: Även övriga bergsportsdiscipliner är tillgodsedda. Alltså finns det allt för trailrunning från exempelvis T-shirts av lätt merinoull till outdoorsockor och skor. Självklart i erkänd Patagonia-kvalitet

Lifestyle möter funktion

Det är perfekt när kläder kan kombinera en snygg design och bra funktion. Patagonia-kläder som T-shirts, byxor, skjortor eller jackor är, tack vare sin moderna design, lika ändamålsenliga för bergen som för det efterföljande besöket på företaget eller till vardags. Patagonia - den unika kombinationen av livskänsla och funktion.

€ 5 direkt
Till din nästa order
Nej, tack.