Fleecejackor - varma, mjuka och snabbtorkande!

Fleece är det optimala materialet vid outdooraktiviteter! Den håller dig skönt varm och är enkel att sköta. Materialet består oftast av polyesterfibrer och kan enkelt tvättas i maskin. Efter mycket användning och många tvättar ser den oftast ut som ny. Ytterligare en pluspoäng: Fleece torkar i en handvändning! Det är en stor fördel vid dagsturer. Fleecen torkar över natt och kan användas redan nästa dag. Jämfört med ull väger fleecen inte lika mycket. Den är fuktavvisande och suger inte upp vatten som bomull. Den isolerar även i fuktigt tillstånd och håller kroppen varm. Genom att den tar lite plats i packningen passar den perfekt för resor och dagsturer. I ryggsäcken tar den nästan ingen plats alls och är skön att ha med sig när det blir kyligt på kvällen. Det mjuka materialet kliar eller irriterar inte huden och därför passar det ypperligt även för barn. Inom outdoor används fleecejackor i isoleringssyfte. Ofta kombinerar man fleecen med andra klädlager. Tar man på sig en vattentät hardshelljacka över fleecen håller man sig varm och torr!

Fleece är mer än bara fleece

Det finns många olika typer av fleece och som kvalitetsmässigt skiljer sig kraftigt åt. Fleecejackor varierar till exempel i materialtäthet och lämpar sig därför för helt olika användningsområden. Uppgifter som fleece 100 och 200 anger materialets vikt per kvadratmeter. Det innebär att fleece 100 är tunnare i sin materialtäthet än fleece 200 och väger mindre. Det kan vara en fördel om man har en liten packning. Även när klimatet inte är alltför kallt lönar det sig med en lätt fleecejacka i packningen. På vintern och vid riktigt låga temperaturer på hög höjd är en tätare fleece att rekommendera. Man kan självklart även kombinerar flera fleecejackor över varandra.

Fleecejackorna skiljer sig dessutom åt när det gäller materialets kvalitet. Dålig kvalitet känner man igen på att det snabbt bildas noppor och ett slitet utseende. En riktigt bra fleecejacka känns även efter flera år mjuk, skaver inte och ser nästan ut som ny. Andningsförmågan visar också hur hög kvalitet fleecejackan har. Ett bra fleecematerial isolerar visserligen kroppsvärmen men ser till att det finns tillräckligt med ventilation genom tyget. Vilken fleecejacka för vilket användningsområde?

Idag finns en mängd olika fleecematerial som uppvisar stora skillnader när det gäller materialets egenskaper och användningsområde. Spektrumet börjar med superlätt microfleece till nästan helt vindtäta material. För varje användningsområde används särskilda materialkombinationer som är perfekt anpassade efter klimat och egna krav. Det bästa med fleecejackor är ändå att de fungerar lika väl på tuffa skidturer genom vinterlandskapet som hemma i soffan.

€ 5 direkt
Till din nästa order
Nej, tack.