Med rätt outdoorjacka klarar du alla väder

När kvicksilvret sjunker och vädret blir råare är det hög tid att fundera på en passande outdoorjacka. Som bekant finns det finns inget dåligt väder, bara felaktiga kläder. Ska man ut i naturen är det helt avgörande att man är väl rustad mot regn, snö, väder och vind. En bra outdoorjacka kan användas till mycket - oavsett om det gäller vintersport, höghöjdsturer, trekking eller bara som bekväm fritidsjacka. Och det ser man också på utbudet. För vilket tillfälle tar man alltså vilken jacka, och vad måste man tänka på för att få bästa möjliga kvalitet? Mycket viktiga frågor som dock inte är särskilt svåra att besvara!

Vad som gör en bra outdoorjacka

Generellt ska bra outdoorjackor skydda mot kyla, regn och hårda vindar och samtidigt inte få kroppen att börja svettas. Med moderna, snabbtorkande fibrer och membran med andningsförmåga är det inget problem. Dessutom ska den sitta perfekt och alltid erbjuda tillräckligt med rörelsefrihet. Bra outdoorjackor ska också vara tåliga och till exempel klara närkontakt med ett berg. Vikten spelar också en stor roll, för ingen vill ju släpa runt på onödiga gram vid en längre trekkingtur.

Rätt outdoorjacka för varje tillfälle

Utbudet av outdoorjackor av hög kvalitet är enormt, men det finns ingen orsak att tappa modet! Med lite övning klarar du att hitta rätt i denna djungel av outdoorjackor! Det finns en outdoorjacka för varje tillfälle, som är exakt utformad för respektibve behov och därför ska man först fundera över hur man har tänkt att använda jackan.

Ska det vara en outdoorjacka som ger maximalt med rörelsefrihet, då är softshelljackan rätt val! Den är särskilt lätt, vind- och vattenavvisande, ger gott om rörelsefrihet och begränsar dig inte. Med fibrer med andningsförmåga transporteras fukten ut och skapar därmed en perfekt temperaturutjämning. Med denna outdoorjacka av softshellmaterial finns ingen anledning att börja svettas.

Vid lite tuffare förhållanden borde hardshelljackan vara det givna valet. Den är gjord för extrema förhållanden. Hardshellmaterial är särskilt tåliga samt vind- och vattentäta. Det gör dem till perfekta följeslagare vid regnväder med maximalt väderskydd. Med rätt foder passar de även för vintersport. Då står man till och med emot en snöstorm.

En multikonstnär bland outdoorjackorna är dubbeljackan. Eftersom den värmande innerjackan enkelt tas ur jackan passar denna outdoorjacka perfekt för oförutsägbart väder och temperaturer. Det vattentäta och andningsaktiva skalet klarar utan problem av en plötslig regnskur. Och skulle solen plötsligt komma fram är det heller inget problem. Hos många dubbeljackor kan man helt enkelt stoppa in kapuschongen i kragen, vilket underlättar när man vandrar på soliga stigar. Så om väderprognosen återigen skulle slå fel är man ändå förberedd på allt med den här praktiska 3-i-1-outdoorjacken.

Vid extremt kalla temperaturer har dunjackan helt klart en fördel. Genom sin vaddering erbjuder dunjackan det perfekta skyddet mot kyla. Och det är inte bara i de mest kylslagna hörnen av världen som en dunjacka kan vara ett klokt val. Lättvadderade varianter är ett modernt alternativt till normala vinterjackor och passar även utmärkt på fritiden. Med en bra dunjacka behöver du inte längre frysa.

Fleecejackan hör till de okomplicerade och lätta outdoorjackorna. Den är enkel att packa ner och tar bara liten plats - helt enkelt perfekt när man har ont om utrymme i ryggsäcken. Fleecematerialet torkar betydligt snabbare än produkter av bomull, så kommer fleecejackan i kontakt med fukt är den inom kort redo att användas igen. Genom de utmärkta isoleringsegenskaperna håller fleecen värmen. Den är också idealisk att använda som isoleringslager under en hardshelljacka.

Den perfekta outdoorjackan - en följeslagare på livets väg

Oavsett tillfälle, oavsett väder. Så snart dagarna blir kortare och kvicksilvret obönhörligt börjar sjunka nedåt är det dags att dra på sig en bra och bekväm outdoorjacka. Rätt outdoorjacka är en bra följeslagare både vid vandring, klättring, trekking, bouldering och högturer eller helt enkelt som en bekväm fritidsjacka.

€ 5 direkt
Till din nästa order
Nej, tack.